Zo helpt Rabobank energiecoöperaties
Bankrekening openen, financiering regelen, verzekeringen afsluiten, project opzetten – een energiecoöperatie brengt veel regelwerk met zich mee. Gelukkig sta je er niet alleen voor, je vindt veel informatie op deze pagina. Zo kan Rabobank je helpen:
De Energiecoöperatiedesk
Een handige vraagbaak voor iedereen die erover denkt om een energiecoöperatie op te richten of misschien al goed op weg is. Geen vraag is te makkelijk of te lastig: de gespecialiseerde adviseurs van de Energiecoöperatiedesk denken graag met je mee én helpen je om jouw netwerk te vergroten. Neem nu contact op met de desk.
Goed om te weten: de Energiecoöperatiedesk organiseert diverse masterclasses en energiecafé’s voor de regio. Wil je ook een uitnodiging ontvangen? Meld je dan bij de Energiecoöperatiedesk via energiecooperatiedesk.ta@rabobank.nl.
Bankrekening aanvragen
Bij de start van een coöperatie of nieuw project is een bankrekening onmisbaar. Niet alleen om contributies en subsidies te ontvangen, maar ook om betalingen te doen. Je kunt een rekening openen door telefonisch contact op te nemen met onze collega’s op (088) 722 66 66. Hulp nodig bij het aanvragen van zo’n zakelijke rekening? De collega’s van de Energiecoöperatiedesk helpen je graag verder.
Verzekering afsluiten
Het is belangrijk om de risico’s van een energiecoöperatie te verzekeren. Denk aan een aansprakelijkheidsverzekering en een verzekering voor zonnepanelen. Meer weten over deze verzekeringen? Neem telefonisch contact op met onze collega’s via (088) 722 66 66.
Overbruggingslening
Met een overbruggingslening kun je een deel van je eigen inbreng en je eigen vermogen financieren. Meer weten? Stuur een mail naar Energiecooperatiedesk.ta@rabobank.nl.
Kennis over projectontwikkeling
Ken je de Projectcentrale al? Dit is een initiatief van Energie Samen en Rabobank. Op dit platform vind je kennis, ervaring en tools uit de coöperatieve duurzame energiesector. Alles wat je nodig hebt om projecten succesvol te starten. Ook kun je via de Projectcentrale in contact komen met andere coöperaties.
Waarom zet Rabobank zich in voor energiecoöperaties?
Als coöperatieve bank wil Rabobank bijdragen aan een duurzame, inclusieve, samenleving. Eén van de manieren waarop we dit doen, is door ons in te zetten voor de energietransitie. Dit doen we samen met klanten, leden en partners. We investeren onder andere in duurzame energieprojecten, helpen bedrijven bij het overstappen op hernieuwbare energiebronnen, adviseren klanten over energiereductie in hun woning én ondersteunen energiecoöperaties zo goed mogelijk. Alles om bij te dragen aan het versnellen van de energietransitie en aan te sluiten bij het klimaatakkoord.