Betaalrekening opzeggen
We vinden het jammer dat je jouw betaalrekening wil opzeggen. Op deze pagina vind je een checklist met punten waar je op moet letten als je een rekening bij ons opzegt. Daarna hef je de rekening zelf online op.
Wie kan een rekening opzeggen?
Staat de betaalrekening op jouw naam? Dan kun je in principe de rekening zelf opzeggen. Bij een gezamenlijke (en/of) rekening is het niet nodig dat beide rekeninghouders tekenen voor de opheffing.
Checklist opzeggen spaar- en betaalrekening
1. Spaarrekening wijzigen of opzeggen
Is de betaalrekening die je opzegt gekoppeld aan een spaarrekening of ander spaarproduct? Bijvoorbeeld omdat de rente wordt overgemaakt naar de betaalrekening die je wil opzeggen. Je hebt dan twee opties:
Heb je nog een andere betaalrekening bij Rabobank? Dan kun je die instellen als nieuw gekoppelde betaalrekening.
Je kunt er ook voor kiezen om spaarrekening op te zeggen. Je kunt deze namelijk niet gebruiken zonder betaalrekening.
2. Incasso's en periodieke overboekingen wijzigen
Vaak betaal je vaste lasten (zoals je huur en elektriciteit) met een incasso of periodieke overboeking. Controleer of er nog betalingen worden afgeschreven van de rekening die je wil opzeggen. Neem contact op met deze bedrijven om je nieuwe rekeningnummer door te geven. Zo voorkom je dat betalingsopdrachten mislukken.
Let op: dit geldt ook voor incasso's van Rabobank of Interpolis. Denk bijvoorbeeld aan de incasso van je verzekering of hypotheek. Geef je nieuwe rekeningnummer op tijd aan ons door. Zo kunnen wij de premies afschrijven en blijft je verzekering geldig.
3. Rekeningafschriften en financiële overzichten downloaden
Na het opzeggen van je laatste betaalrekening heb je geen toegang meer tot de betaalgeschiedenis van die rekening. Zorg daarom dat je belangrijke overzichten downloadt voordat je je rekening opzegt, zoals je Financieel Jaaroverzicht.
4. Check de gevolgen voor andere Rabobankproducten
Als je je laatste betaalrekening bij Rabobank opzegt, heeft dat gevolgen voor andere producten die je bij Rabobank hebt. Bijvoorbeeld:
Heb je een verzekering of hypotheek bij Rabobank? Mogelijk krijg je hier korting op omdat je een betaalrekening bij ons hebt. Met het opzeggen van je laatste betaalrekening bij Rabobank komt die korting te vervallen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de betaalpakketkorting voor je hypotheek en voor de doorlopende reisverzekering.
Heb je verzekeringen van Interpolis en heb je na het opzeggen van je betaalrekening géén rekening meer bij ons? Dan kun je je Interpolis Alles in één Polis® niet meer inzien en wijzigen via internetbankieren of de Rabo App.
5. Zorg dat er geen geld meer op je rekening staat
Om je betaalrekening op te zeggen, is het belangrijk dat het saldo € 0,00 is. Heb je een positief saldo? Boek dit dan eerst over naar een andere rekening. Is je saldo negatief? Vul het saldo dan aan tot € 0,00.
Meerdere rekeningen opzeggen
Wil je meerdere betaalrekeningen opzeggen? Doorloop dan voor elke rekening apart het online opzegproces.