Notariële volmacht
Wat gebeurt er met je bankzaken als je onverwacht ernstig ziek of wilsonbekwaam wordt? Met een notariële volmacht leg je vast wie op zo’n moment beslissingen voor je mag nemen. Op deze pagina lees je er meer over.
Wat is een notariële volmacht?
In een levenstestament, ook wel notariële volmacht genoemd, leg je vast wie je zaken regelt als je dat zelf niet meer kunt. Op financieel gebied, maar ook op medisch en persoonlijk vlak. Een notariële volmacht laat je opstellen bij een notaris.
Wat kan een gevolmachtigde doen bij Rabobank?
Heb je iemand gemachtigd om financiële beslissingen te nemen? Dan regelen we voor deze persoon de toegang tot jouw rekeningen bij Rabobank. De gemachtigde mag dan bijvoorbeeld betalingen doen, een nieuwe pas of pincode aanvragen, een rekening opzeggen of een adreswijziging doorgeven.
Wanneer gaat een notariële volmacht in?
Een notariële volmacht kan op 2 momenten ingaan:
Let op: Is het levenstestament nu nog niet geldig en kunnen de volmachtnemers er nog geen gebruik van maken? Dan kun je het ook nog niet bij ons registreren.
Laat je goed voorlichten door je notaris
De financiële, medische en persoonlijke omstandigheden zijn voor iedereen anders. Er is dus ook geen standaard levenstestament. Wijs je je partner aan als je vertrouwenspersoon en gemachtigde? Wat wordt de rol van je kinderen? En hoe wil je dat jouw vermogen wordt beheerd?
Een levenstestament is altijd gebaseerd op jouw situatie en wensen. De notaris zal je hierin adviseren. Als het levenstestament klaar is, wordt het bewaard door de notaris. Hij of zij geeft je één of meer afschriften. Op die manier kun je je wensen delen met anderen. Om je levenstestament vast te leggen stuur je één afschrift naar Rabobank.
Je notariële volmacht aanmelden bij Rabobank
Om je notariële volmacht te laten vastleggen, neem je telefonisch contact op met ons op. In het gesprek geef je aan dat je een notariële volmacht wilt laten vastleggen en wie er wordt gemachtigd.
Ben je de gevolmachtigde en is de notariële volmacht ouder dan 12 maanden? Voeg dan een verklaring bij van de notaris. Uit die verklaring moet blijken dat de notariële volmacht op dit moment nog steeds geldig is.