Brandverzekering
Niemand wil met brandschade te maken krijgen. Bij brand is de schade vaak enorm. Zowel emotioneel als materieel. Naast dat je spullen of woning misschien wel helemaal verwoest zijn, lopen de kosten door brand en rookschade vaak hoog op. Gelukkig ben je met een woonhuisverzekering en inboedelverzekering van Interpolis verzekerd voor brandschade. Een losse brandverzekering is dus niet nodig.
Is brandschade verzekerd?
Brandschade is verzekerd met de Interpolis Woonhuisverzekering en de Interpolis Inboedelverzekering. Met de woonhuisverzekering verzeker je jouw koopwoning en met de inboedelverzekering zijn je spullen in huis zoals meubels, kleding en elektronica verzekerd.
Naast brandschade is ook schade door blussen verzekerd.
Wat valt onder brandverzekering?
Met een Interpolis Woonhuisverzekering of Interpolis Inboedelverzekering ben je verzekerd voor:
Inboedelverzekering dekt brandschade
Met de inboedelverzekering verzeker je de spullen in en om je huis, zoals meubels, kleding, elektronica en je tuin.
Opstalverzekering dekt brandschade
Met de woonhuisverzekering (opstalverzekering) ben je verzekerd voor brandschade aan je eigen woning.
Brandschade en zonnepanelen, hoe zit dat precies?
Zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke en rendabele investering, maar ze brengen ook risico’s met zich mee. Ze kunnen brandschade veroorzaken wanneer er onjuiste bedrading of slechte aansluitingen zijn gebruikt. Dit kan leiden tot oververhitting en in de ergste gevallen tot brand.
Een brandend zonnepaneel kan de andere zonnepanelen beschadigen of zelfs loskomen van het dak, wat ernstige gevolgen kan hebben.
Bij Interpolis hoef je de zonnepanelen niet apart te verzekeren. Deze zijn standaard verzekerd op de Woonhuisverzekering of voor je huurhuis via huurdersbelang op de Inboedelverzekering. Je premie verandert hierdoor dus niet.
Brandschade aan je auto, camper of caravan, wat is er dan verzekerd?
Brand aan je auto, camper of caravan is verzekerd met een WA-verzekering met Beperkt Casco of All-risk (Volledig Casco) dekking. Hier valt schade door brandstichting en brand door een mankement in de auto onder.
Wie is verantwoordelijk bij brandschade?
Heb je brandschade door een brand bij je buren? Dan geldt het volgende:
1. Neem contact op met je eigen verzekeraar
Heb je zelf ook schade door brand bij de buren? Neem dan eerst contact op met je eigen verzekeraar. Je eigen verzekeraar keert een bedrag uit bij brandschade.
2. Verhalen op de buren
Als duidelijk is dat de brand is veroorzaakt door de buren, dan zal je verzekeraar de schade verhalen bij hun verzekering.
Is je huis afgebrand en heb je geen verzekering?
Zonder verzekering kun je mogelijk voor financiële uitdagingen en onzekerheden komen te staan bij brandschade. Je draait dan zelf op voor de kosten van herstel of vervanging van je woning en je spullen. Dit kan oplopen tot een hoog bedrag.
Schakel altijd een schade-expert in die kan bepalen hoe hoog de kosten van de schade zijn. Maak zelf foto’s van de schade of laat door iemand anders foto’s maken.
Via een rechtsbijstandverzekering kun je een juridisch adviseur inschakelen om je rechten te begrijpen en te beschermen. Als je geen rechtsbijstandverzekering hebt, kun je gratis en persoonlijk advies krijgen bij een Juridisch Loket in jouw gemeente.
3 meest voorkomende oorzaken van brand in huis en hoe die te voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen. Dit zijn de drie meest voorkomende oorzaken van brand en hoe je ze kunt voorkomen.
Schade door brand melden
Wil je een kleine brandschade melden? Meld je schade dan online of telefonisch bij Interpolis. Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Interpolis maakt het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.
Gaat het om een grote brand waarvoor de brandweer moet komen? Dan hoef je de schade niet bij Interpolis te melden. De brandweer zorgt bij aankomst voor een zogenoemde salvage-coördinator, die voor opvang zorgt en de schade bij Interpolis meldt.