Geld terug na fraude
Heb je zelf een betaling gedaan en blijkt later dat je dit onder valse voorwendselen was? Dan kun je stappen ondernemen (oftewel een procedure starten) om je geld terug te krijgen. We leggen uit hoe dit werkt en wat de voorwaarden zijn.
Wat te doen bij internetoplichting?
Ben je opgelicht via verkoopplatform, sociale media of een webshop? Wat vervelend. Je bent helaas slachtoffer geworden van internetoplichting. Kijk hier wat je nu moet doen.
Wat zijn de voorwaarden?
Wij leggen je graag uit wat de voorwaarden zijn om een procedure te starten bij internetoplichting. Deze voorwaarden gelden ook voor andere fraudevormen.
Het is belangrijk dat je elke vorm van fraude in elk geval binnen 13 maanden bij ons meldt. Zit er meertijd tussen de fraude en de melding? Dan kunnen we de procedure helaas niet meer opstarten. Wees dus op tijd.
Om een procedure te starten is het belangrijk dat de IBAN van de oplichter een Nederlandse IBAN is. Anders kunnen wij helaas geen procedure starten.

Ik ben slachtoffer van fraude
Ben je slachtoffer geworden van fraude? Dat is schrikken. Wij vertellen je graag welke stappen jij moet ondernemen als dit het geval is. Meld de fraude in ieder geval meteen via de alarmlijn (088-722 66 00).
Wat te doen bij andere vormen van fraude?
- Meld de fraude direct telefonisch bij ons op 088-722 66 00.
- We nemen de melding in behandeling en we starten een fraudeonderzoek.
- Doe aangifte bij de (Nederlandse) politie of bel naar 0900-8844.
- Lever de aangifte bij ons in. Je ontvangt na je melding informatie over hoe je dit moet doen.
- Heb je bij het melden van de fraude aangegeven dat je de geld-terugprocedure wilt starten? Wij starten dit zodra het fraudeonderzoek is afgerond én je het hele bedrag nog niet terug hebt.