Financial lease voor zzp’ers
Ben je zzp’er en sta je op het punt om te investeren in machines, apparatuur of voertuigen? Denk dan eens aan financial lease. Op deze pagina lees je hoe financial lease voor zzp’ers werkt, welke mogelijkheden er zijn en wat de voordelen zijn van zakelijk leasen. Benieuwd hoe financial lease voor jou uitpakt? Maak dan een berekening en vraag lease vrijblijvend aan.
Wat is financial lease voor zzp'ers?
Financial lease is een aantrekkelijke optie voor zzp’ers die investeren in bedrijfsmiddelen. Met financial lease als zzp'er ben je direct eigenaar, behoud je liquiditeit en is het middel zelf het onderpand. Je betaalt een vast maandbedrag, dat bestaat uit rente en aflossing.
Met zakelijke lease kun je machines en voertuigen van vrijwel elk merk of type aanschaffen bij de dealer van jouw keuze. Bijvoorbeeld een machine voor het snijden van metaal, zodat je echt aan de slag kunt met je nieuwe bedrijf. Een nieuwe broodoven, bedoeld voor de bakkerij die je runt. Of een kleine vrachtwagen om de torenhoge ambities met je eigen koeriersbedrijfje waar te maken.
Hoe werkt zakelijk leasen als zzp'er?
Veel kleine zelfstandigen blijken onbekend met de mogelijkheden die leasen biedt. Vaak wordt gedacht dat lease alleen voor auto’s is. Of dat lease alleen beschikbaar is voor grote bedrijven, die al jaren actief zijn en veel omzet draaien. Of dat financial lease net als operational lease een vorm van huur is.
Maar niets is minder waar. Met Rabo Lease kun je machines, apparaten en voertuigen van vrijwel elk merk of type aanschaffen, ook als zzp'er. Je bestelt het bedrijfsmiddel van jouw keuze bij je eigen dealer. De lease regel je bij ons. Je kunt vaak tot 100 procent van de aanschafwaarde bij ons financieren. Aanvragen kan volledig online.
Voordelen van financial lease zzp
Steeds meer zzp’ers ontdekken de mogelijkheden die financial lease biedt. Met succes. Zakelijk leasen biedt diverse voordelen voor zzp'ers.
1. Gebruik als zzp'er je bedrijfsmiddel als onderpand
In de beginfase van hun bedrijf hebben zzp’ers nog amper een track-record opgebouwd en kunnen ze maar weinig zekerheden bieden. Dat is wel nodig wanneer je bijvoorbeeld een lening bij de bank wilt afsluiten. Financial lease tackelt dit probleem. Het bedrijfsmiddel zelf geldt binnen zo’n constructie als onderpand. Zo blijkt er ineens veel meer mogelijk. Ook als je als ondernemer pas één of twee jaar bezig bent.
2. Als zzp'er investeren in apparatuur van hoge kwaliteit
Om te kunnen groeien, werk je het liefst met de beste machines en apparatuur. Het geld daarvoor in één keer aftikken is voor veel zzp'ers geen haalbare kaart. Logisch. En omdat lenen ook niet altijd tot de mogelijkheden behoort, blijft leasen over als aantrekkelijk alternatief. Zo kun je werken met kwalitatief hoogwaardige productiemiddelen die in deze fase van je bedrijf anders buiten bereik zouden blijven.
3. Auto of bus leasen als zzp’er
Ook een zakelijke auto of bestelbus schaf je als zzp’er aan met financial lease. Je bestelt het voertuig van jouw keuze bij je eigen dealer en je leaset bij ons tot 100 procent van de aanschafwaarde. De auto staat direct op naam van je bedrijf en hij blijft na het einde van de leaseperiode van jou.
4. Houd werkkapitaal vrij met financial lease
Daarnaast hoef je met leasen niet onmiddellijk een grote zak met geld op tafel te leggen. De kosten van zo’n grote investering kun je namelijk over een langere periode spreiden. En dat is zeker goed nieuws voor bedrijven die nog maar net zijn begonnen.
Zeker in zo’n eerste fase moet ieder dubbeltje worden omgedraaid. Vaak neemt zo’n nieuwe machine of auto een flinke hap uit het eigen vermogen, waardoor andere, broodnodige uitgaven in het gedrang komen. Personeel, online sales of marketing bijvoorbeeld. Leasen lost dit probleem op. Zo houd je werkkapitaal vrij waarmee je als zzp’er aan de slag kunt met de groei van je bedrijf. Want daar is het je uiteindelijk om te doen.
5. Je lease op maat samenstellen
Niet elke ondernemer weet het, maar bij het zakelijk leasen van bedrijfsmiddelen valt heel wat te kiezen. Zo kun je tot op zekere hoogte zelf de looptijd bepalen en ervoor kiezen om ook eigen geld in te brengen. Op deze manier kun je zelf de maandelijkse lasten beïnvloeden.
Zelfs ondernemers die de btw graag willen laten voorfinancieren, worden op hun wenken bediend. Want ook die optie bestaat. Je hoef de btw dan pas terug te betalen nadat de Belastingdienst dit bedrag op je rekening heeft gestort.
6. Kosten zijn mogelijk fiscaal aftrekbaar
Omdat je met financial lease zelf eigenaar bent van het bedrijfsmiddel, komt het op je balans te staan. Dat kan betekenen dat sommige kosten fiscaal aftrekbaar zijn. Zo kun je als zzp'er mogelijk gebruikmaken van investeringsaftrek, renteaftrek en fiscaal afschrijven.
7. Als zzp'er leasen zonder jaarcijfers
Je hebt bij je leaseaanvraag geen jaarcijfers of uitgebreide investeringsplannen nodig. Met enkele gegevens over het bedrijfsmiddel dat je wilt leasen bereken je eenvoudig online een indicatief aanbod.
Financial lease als zzp’er: privé vs. zakelijk
Als zzp’er kun je kiezen of je een auto privé of zakelijk wilt leasen. Er zitten grote verschillen tussen private lease en financial lease. Wanneer je kiest voor private lease komt de auto op je persoonlijke naam te staan. Hierdoor ben je BKR-geregistreerd. Daarnaast kun je kosten dan niet aftrekken.
Wanneer je kiest voor financial lease als zzp’er, kun je gebruik maken van fiscale voordelen zoals de investeringsaftrek en renteaftrek. Daarnaast mag je ook veel kosten aftrekken. Als zzp’er is het ook mogelijk om je zakelijke auto privé te gebruiken. Je profiteert dan zowel zakelijk als privé van de voordelen van financial lease. Er zijn wel voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Zo betaal je privé bijtelling, wanneer je meer dan 500 privékilometers met je auto rijdt.
Financial lease zzp berekenen
Benieuwd wat je als zzp’er per maand betaalt voor het leasen van een zakelijke auto, bus of machine? Je berekent zelf eenvoudig een indicatie van je rente en maandbedrag
Bevalt het aanbod? Dien je aanvraag dan in. Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast. Een accountmanager neemt binnen een werkdag contact met je op om te laten weten of je aanvraag is goedgekeurd.
Veelgestelde vragen
Meer over Rabo Lease
Wat is Rabo Lease?
Rabo Lease is financial lease: een lening voor een bedrijfsmiddel waarbij dat middel zelf het onderpand is.
Hoe vraag ik een financial lease aan?
Je regelt de aanvraag van Rabo Lease voor investeringen tot € 500.000 eenvoudig online
Wat kan ik leasen?
Vrijwel alle machines, apparaten en voortuigen zijn te leasen. Nieuw én gebruikt.